Pinyin trainen met Pinyin Trainer

Pinyin trainen met Pinyin Trainer

246x0w.jpg

Pinyin Trainer is een leuke app om het pinyin te oefenen. De app laat telkens een woord horen, waarna de gebruiker het juiste antwoord moet geven. Soms worden er woorden genoemd met maar 1 lettergreep: dan moet 1 knop worden geselecteerd. Bij woorden die bestaan uit meerdere lettergrepen moet elke lettergreep apart geselecteerd worden. Soms moet je letten op de toon, soms moet je letten op de beginklank van het woord. De app geeft onmiddellijk aan of de opgave juist beantwoord is. 

Rechtsboven staat ook een “Guide”. Als je daarop klikt, kom je op een scherm met de volledige uitleg van het pinyin, inclusief tonen, beginklanken, eindklanken en toonsandhi. Er zijn ook voorbeeldklanken die je kunt laten uitspreken.

Er is ook een mogelijkheid om specifiek op 1 aspect te oefenen. Druk hiervoor linksboven op “Settings”. Hier kun je aangeven of je op tonen of beginklanken wil oefenen. Hij staat standaard op “Random”. Je kunt ook kiezen voor de optie waarbij je de tonen zelf moet tekenen.

Bij de gratis versie van de app kun je een beperkt aantal opgaven maken. Als je de app de volgende dag opnieuw opstart, kun je weer een aantal opgaven maken. Je kunt ook betalen voor een upgrade van €3,50.

Voor leerlingen is dit een prima app om zelfstandig thuis het pinyin mee te oefenen. Na uitleg over het pinyin kunnen ze hiermee aan de slag en ze kunnen het herhalen zo veel ze willen. Jammer vind ik wel dat de app niet aangeeft wat het goede antwoord had moeten zijn.

Marsmannetje tekenen

Marsmannetje tekenen

China quiz