IDFA-documentaires voor wie nu thuis zit

IDFA-documentaires voor wie nu thuis zit

 
idfa-black-logo-full-name.png
 

In deze tijd van corona zijn veel evenementen, sportclubs en culturele activiteiten geannuleerd. Gelukkig zijn er bedrijven die hierop inspelen, zoals het IDFA: Internationaal Documentaire Festival Amsterdam. Zij hebben zo’n 300 films op hun site gezet die gratis te bekijken zijn. Hier horen ook een aantal Chinese films bij. Als je klikt op “Gratis films uit de IDFA collectie” kun je ze zó zien.

 

Zelf ben ik enthousiast begonnen met kijken. De film Education education uit 2012 had ik al eerder gezien. Deze documentaire geeft een inkijk in het onderwijs in China en dan vooral de heftige concurrentie onder leerlingen en wat er kan gebeuren als je geen toegang hebt tot goed vervolgonderwijs. Ik vond het een heftige documentaire.

 
Screenshot 2020-03-23 at 16.52.07.png
 
 

Return to the border uit 2005 geeft een beeld van het leven dichtbij de grens met Noord-Korea. Het laat zien wat er langs de grens gebeurt en welk contact er plaatsvindt. Deze documentaire leek mij erg interessant, omdat Noord-Korea mij al langer intrigeert. Ik vond het jammer dat veel van deze documentaire gebaseerd lijkt op speculaties.

 
f66dad20-1aa0-489f-be29-dce1ed19bd8d.jpg
 
 


Vandaag heb ik de film Please remember me gekeken. Deze gaat over een bejaard echtpaar in Shanghai, waarvan de vrouw aan het dementeren is. De film laat zien hoe de echtgenoot hiermee om gaat en hoe hij hier ook mee worstelt. Het is een mooie film over een heel liefdevol echtpaar dat alles voor elkaar over heeft.

 
Screenshot 2020-03-23 at 16.41.21.png
 

Kleurplaat Pasen

Coronavirus