The Chairman’s Bao

The Chairman’s Bao

tcb-logo

tcb-logo

De krant lezen in het Chinees? Vanaf nu is het mogelijk voor leerlingen Chinees! De website The Chairman’s Bao richt zich speciaal op mensen die Chinees leren, vanaf HSK niveau 3. 

Op deze site staan allemaal nieuwsartikelen die door native speakers in eenvoudige taal zijn geformuleerd. Bij elk artikelen staat het HSK-niveau vermeld: je kunt dus teksten lezen op je eigen niveau. Het mooie is dat de titel ook in het Engels getoond wordt, dan kun je makkelijk iets aanklikken wat jij interessant vindt. Is het lezen van de karakters nog wat moeilijk? Dan kun je het ook laten voorlezen.

Als je een account aanmaakt en inlogt, zijn er nog meer handige functies. Je kunt bijvoorbeeld het vocabulaire en de grammatica bij elke tekst zien. Ook kun je woorden selecteren, waar de site dan het pinyin en de (Engelse) vertaling bij geeft. 

Het introductiefilmpje op de site legt ook uit hoe je woordenlijsten en flashcards kunt maken, maar dat heb ik nog niet geprobeerd.

Het lijkt me een heel leuke manier om meer Chinees te leren en je woordenschat uit te breiden. Voor docenten Chinees is dit ook een handige site om in het oog te houden: ik verwacht dat mijn vijfde en zesde klassers zo’n HSK 3 tekst best kunnen lezen, met een korte woordenlijst.

Screen Shot 2015-05-16 at 22.11.43

Screen Shot 2015-05-16 at 22.11.43

Nog meer Chinglish

10 verschillen tussen Beijing en Shanghai