Cursus docenten Chinees: Taiwan

Op dit moment ben ik in Tainan. Met 18 andere docenten uit Nederland, België en Oostenrijk volg ik een cursus hier. Het lijkt me leuk om hier ook een paar blogposts aan te wijden.
 
6 jaar geleden was ik voor het laatst in Taiwan. Ik heb Taiwan altijd een heel leuk land gevonden, maar ik wist niet meer zeker of het nou leuker is dan China. Dit zijn de dingen die me de afgelopen dagen zijn opgevallen:

  1.  Taiwanezen zijn ongelooflijk aardig. Toen een Taiwanese mevrouw ons de weg had gewezen, eindigde ze met 謝謝, "dankjewel". Alsof we haar een dienst hadden bewezen door te vragen waar de museumshop was!
  2. Op Taiwan heb je geen last van smog. Het is in de zomer wel heel warm en er zijn veel muggen, maar je kunt natuurlijk niet alles hebben.
  3.  Je hoeft geen visum te kopen. Je kunt 90 dagen Taiwan in op een toeristenvisum, dat je op het vliegveld krijgt. Dit is verder gratis. Dat is wel een stuk makkelijk dan het dure visum voor China, dat je weken van tevoren moet aanvragen.
  4.  Op Taiwan is geen censuur. Je kunt dus zonder problemen op Facebook, Gmail en Youtube.
  5.  Op Taiwan zijn meer invloeden van buitenaf zichtbaar dan in China. In China heb je ondertussen ook wel een Pizzahut en Mc Donalds. Maar in Taiwan zijn ze al veel verder. Bij elke Seven Eleven (een supermarktketen) kun je koffie kopen, ik heb een risotto-restaurant gezien en vandaag ook een Shoarma-tent! Niet dat je dat allemaal moet eten als je in Taiwan bent (het Taiwanese eten is natuurlijk lekkerder), maar het is goed om de optie te hebben.

Dus, mijn tip: probeer Taiwan een keer in plaats van China.

Cursus docenten Chinees: computerles

Cursus docenten Chinees: computerles

Kalligrafie-les

Kalligrafie-les