Kilometers lezen in het Chinees

Reading is one of the most important skills when learning a language. It’s an excellent way to expand vocabulary, learn grammar and improve your 语感/語感.
— http://www.hackingchinese.com/chinese-reading-challenge-october-2017/

Lezen is inderdaad een uitstekende vaardigheid om je Chinees te verbeteren. Het is makkelijk om nieuwe woorden en nieuwe grammatica te leren en vooral ook om je taalgevoel uit te breiden. Ik ben het dan ook eens met de schrijver van dit artikel dat leerders van het Chinees meer zouden moeten lezen. Daarom heb ik mij aangemeld voor de Reading Challenge!

Het doel is om in de maand oktober zo veel mogelijk Chinees te lezen. Het niveau moet niet te hoog zijn; je moet vooral herhalen wat je al geleerd hebt. En kilometers maken!

Mijn doel is 17 uur lezen tot 31 oktober. Dat is iets meer dan een half uur per dag. Ik merk dat dat pittig is, maar de website hackingchinese.com helpt me wel. Er is een leaderbord waar je op kunt kijken, je eigen doel is zichtbaar gemaakt in een grafiek waar je voortgang in wordt bijgehouden en de site geeft ook bronnen die je kunt gebruiken om te lezen. 

Ik heb mij ingeschreven als 月明, en ik heb al veel gelezen in het boek 巴黎地下铁. Dat boek wilde ik sowieso nog lezen, dus dit is een goede manier om daar wat meer vaart achter te zetten. Ook lees ik artikelen van de Chinese versie van de New York Times.

Ik ben benieuwd wat ik nog allemaal ga lezen voor deze challenge en ik ben ook benieuwd of ik mijn einddoel ga halen.

Themadag over Chinese taal en cultuur

Weerbericht

Weerbericht